De dirigent

Gerard Legeland is werkzaam als klassiek geschoold zanger, zangpedagoog, dirigent, korencoach en operadeskundige. Hij is vaste dirigent van twee Utrechtse koren: Furore en Octo+. Tevens is hij gastdirigent bij projecten en vervanger voor collega-dirigenten.

Workshops: Regelmatig geeft hij workshops aan koren in het land op het gebied van stemvorming, presentatie en interpretatie. Binnen zijn aanpak staan expressie en zangplezier voorop, met vanzelfsprekend ook veel aandacht voor de ontwikkeling van de zangstem.

Zanglessen en weekendcursussen: Daarnaast geeft hij privé-zanglessen en weekendcursussen in zijn zangstudio in Beusichem.

Pocketopera: Op de planken staat hij met Pocket Opera; samen met collega-muzikanten maakt hij operavoorstellingen voor de kleine zaal. Zie website Pocketopera.

In de theaters verzorgt hij daarnaast inleidingen bij en cursussen over opera.

ZomerZingZang: Zomers organiseert hij met de pianiste Caecilia Boschman twee zangweken in Zuid Frankrijk, in een klein bergdorpje in de Ardèche, onder de titel: ZomerZingZang. Tijdens de eerste week staat koorzang centraal, muziek uit alle windstreken en tijdsperiodes. Maar ook hier storten de koorzangers zich op duetten en het zingen in kleine bezettingen. In de tweede week ligt het accent op solistisch zingen en wordt een selectie gemaakt uit een groter werk. Beide weken worden afgesloten met een concert in het middeleeuwse dorpskerkje voor frans publiek, in de herfst volgt een herneming in Nederland voor eigen publiek.

Op zanggebied wordt hij gecoached door Jan Polak, voor het dirigeren is dat Jos Vermunt.

Website van Gerard Legeland: Zingzang.nl